Aankondigingen toekomst van de Azure Stack

Tijdens de Microsoft Worldwide Partner Conference 2016 in Toronto heeft Microsoft bekend gemaakt dat Azure Stack halverwege 2017 uit beta komt. De verrassing voor mij persoonlijk was dat het dan exclusief verkrijgbaar zou zijn op specifieke hardware van HPE, Dell en Lenovo. Standaard uit de doos geïnstalleerd zo gezegd.

Zojuist kwam ik dit interview met Mark Jewett (director of product marketing for Cloud Platforms) tegen. Hierin maakt hij bekend dat de analyse dat de Azure Stack exclusief verkrijgbaar zal zijn als appliance niet juist is. In eerste instantie is dat het geval, maar in een later stadium zal het ook mogelijk zijn om het op je eigen hardware te installeren.

Deze ontwikkelingen ga ik zeker verder volgen! Qua ontwikkeling, stabiliteit en ondersteuning snap ik de keuze voor een appliance heel goed. Voor klanten kan dit in mijn ogen de drempel hoger maken om over te stappen omdat er in specifieke apparatuur geïnvesteerd moet worden terwijl er wellicht wat hardware gerecycled kan worden.

Geef een reactie