Eenvoudig script om de aanwezigheid van de homedirectory te controleren.

Vandaag had ik een issue waarbij ik ontdekte dat een user geen homedir had. Hij stond wel ingesteld in Active Directory, maar was op de fileserver niet aanwezig. Om te controleren of er meerdere users waren met dit issue heb ik een eenvoudig script gemaakt.

Het controleert of er een homedir is ingesteld, en zo ja of de directory ook bestaat op de fileserver.  Als er niets in Active directory is ingesteld, dan geeft hij hierover een melding. Is het pad wel ingesteld, maar bestaat de directory niet op de fileserver, ook dan geeft hij een melding, evenals de datum wanneer het account is aangemaakt. Op die manier kun je eenvoudig zien wanneer er mogelijk een probleem is ontstaan.

En ja, het kan allemaal uitgebreider en mooier. Wellicht dat ik het script in de toekomst nog verder uitbreid, maar voor nu was het voor mij voldoende.

Het script is hier te downloaden.

Geef een reactie